UGENT Human Rights Research Network

Published on 04-10-2021, Last modified on 04-10-2021

Boekvoorstelling: Van Liefdadig Naar Rechtvaardig | Een debat over mondiale uitdagingen en vernieuwende antwoorden, ook in Gent

19/10/2021 @ 19:30:00
zaal de Blauwe Vogel, Bibliotheek De Krook (ingang Platteberg) | Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Hoe pak je mondiale ongelijkheid aan?

Wat betekent internationale solidariteit?

Hoe biedt ze antwoorden op globale uitdagingen?

 

11.11.11-directeur Els Hertogen stelde een boek samen dat antwoorden wil bieden op deze vragen: Van Liefdadig naar Rechtvaardig. Over deze mogelijke antwoorden en de implicaties daarvan voor de stad, voor de universiteit, voor de beweging voor internationale solidariteit, en voor iedereen die zich wil inzetten voor mondiale rechtvaardigheid, gaat Els Hertogen in gesprek met Hafsa El-Bazioui (Stad Gent), Nyanchama Okemwa (Hand in Hand tegen Racisme en European Network of People of African Descent) en Koen Vlassenroot (Conflict- en Ontwikkelingsstudies, Universiteit Gent), gemodereerd door Sibo Rugwiza Kanobana (Taal- en Letterkunde, UGent).

 

Conflicten, mensenrechtenschendingen, armoede, klimaatverandering, (gedwongen) migratie, discriminatie … Er is nog steeds te veel onrecht in onze wereld.

De grondoorzaken hiervan worden niet aangepakt en internationale solidariteit wordt nog te vaak tot ontwikkelingssamenwerking vernauwd. Hoog tijd voor heldere analyses en visies op de toekomst.

Kan er sprake zijn van gelijkwaardige samenwerking in een wereld die de koloniale erfenis nog niet van zich afschudde?

Waar zit de ongelijkheid die we vandaag moeten aanpakken? Hoe vullen we internationale solidariteit best in om dit écht aan te pakken?

 

INSCHRIJVEN VIA: WEBSITE VAN AVANSA